@KTzone » 消閒 - 會員聊天 » 親後生真係要補補去,唔係老左就煩

2014-4-4 17:57 Olivia020
親後生真係要補補去,唔係老左就煩

記得我同個FD成日好鐘意去做Gym ,
不過呢,我地就係諗住後生d骨頭硬,
真係可以算瘋狂咁做,一日5個鐘一星期3-4次
過左兩個月真係發覺自己頂唔順....
個膝頭彎曲多少少都有d酸酸痛痛既感覺

我媽咪就經過d朋友買左隻保健食品比我
自己上網check下咩料先
呢隻野係冇西藥成份,唔怕有咩side effect ,
最好就係一隻沖劑黎,連我每朝既提醒咖啡都可以溝黎飲
唔知係咪因為沖劑既原因,好易吸收到...

食左一個月已經好左好多,
行樓梯都冇咁辛苦,做Gym有d動作都輕鬆左好多

諗諗下補充多D骨膠原,防止骨質疏鬆,都好過老左周身痛

2014-4-4 18:12 martinhau123
做gym做得太狂,身體會撐唔住.真系要小心D好。。

2014-4-4 18:27 ktrvmde
冇西藥都好D,聽到有西藥既話,總系覺得好多後遺症。。

2014-4-4 18:55 ossicrt65
好多職業運動員.到30幾,都開始唔得.就系因為骨頭開始受不住喇。。所以我地正常人都一樣架

2014-4-7 16:26 alvin4682
可以融入到日常生活飲食里面,都系唔錯BO

2014-4-7 18:42 Olivia020
[quote]原帖由 [i]alvin4682[/i] 於 2014-4-7 16:26 發表 [url=http://www02.ktzhk.com/redirect.php?goto=findpost&pid=32691438&ptid=2573776][img]http://www02.ktzhk.com/images/common/back.gif[/img][/url]
可以融入到日常生活飲食里面,都系唔錯BO [/quote]

我依家時不時都沖番杯黎飲,都感覺特別好一D.:35:

2014-4-8 10:55 issy416
如果自己冇運動員個身體咁勁,都學佢地操咁多,又點會頂得順呢?

2014-4-8 13:09 Funabori
可以沖得黎飲.都唔洗怕番工果陣飲唔到•̀◡-

2014-4-11 11:29 denny543345
依家好多後生仔.就系襯住自己後生.做好多危險野~ 真系扭傷撞傷.先知錯既啦︶_︶

2014-4-15 16:21 grer562
一日5粒鐘,仲唔鐘操到死咩 = =

頁: [1]